Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fancy coffee drinks have become “the thing” in the last few years.  I see people buying/drinking/walking around with all sorts of so-called “fancy”, so-called “coffee” drinks, full of artificial ingredients of all sorts, laden down with sugar and lacking the one thing in their name: coffee. (can you tell I am not a fan?)

Eine neue Art von Kaffee Getränken sind in letzter Zeit sehr beliebt.  Ich sehe viele Leute mit diesen so gemeinten “neuen”, so gemeinten “Kaffee” Getränken herumlaufen.  Sie sind voll von Chemie, voll mit Zucker/Süssstoff, und haben sehr wenig mit einem zu tun: Kaffee.

I love coffee; I drink coffee all day long, every day. During a visit to a Greek Food Truck in Durham a few weeks ago, I was reminded of a coffee drink that I love: Cafe Frappe.  It is VERY similar to those fancy, expensive drinks, but tastes much better (my opinion), is easy to make and requires only three ingredients (four if you add whipped cream).

Ich liebe Kaffee – Ich drink Kaffee jeden Tag, den ganzen Tag lang.  Vor ein paar Wochen war ich beim Griechen Mittag essen, und dort gab’s ein Getränk aus meiner griechischen Heimat: Cafe Frappe.  Es ist diesen teuren Getränken sehr ähnlich, schmeckt aber sehr viel besser (mein Meinung), ist sehr leicht zu machen, und hat nur drei Zutaten (vier mit Schlag Sahne).

And here it is:

Und hier ist das “Rezept”:

Ingredients
1 tsp Instant Coffee
3/4 tsp Sugar
Ice Cubes & Water
Coffe Creamer or Milk or Cream
Whipped Cream (optional)

Special Equipment: a manual shaker or a milk frother or an immersion blender

Zutaten
1 Teelöffel löslicher Kaffee
3/4 Teelöffel Zucker
Eiswürfel & Wasser
Kaffeesahne oder Milch
Schlagsahne

Milchschäumer oder ein Mixbecher oder ein Schüttelbecher – optional

IMG_9471

Preparation – Zubereitung

1.  Place Instant Coffee and Sugar into a tall glass (or into your shaker if that is what you are using).  Add just enough water to cover the coffee/sugar.

1.  Kaffee und Zucker in ein grosses Glass geben (oder in den Schüttelbecher).  Ein ganz wenig Wasser darüber schütten (ca. 1 oder 2 cm).
IMG_9472

2.  Using the milk frother (immersion blender) whip the mixture until it changes to a light brown color, triple in size and becomes a creamy foam – it will resemble Cool Whip in consistency.

2.  Mit dem Milchschäummer verrühren bis die Mischung hellbraun ist, das Glass halbvoll ist und sie wie Schlagsahne aussieht.

IMG_9473

3. Add Ice Cubes, then water to fill the glass.  If you stop here, you will have a VERY strong, intensely coffee flavored drink.  I like to add coffee creamer to mine, approximately two teaspoons, which makes it taste more like an Iced Coffee Drink.

3.  Jetzt Eiswürfel und Wasser hinzufügen bis das Glass voll ist.  Dieses Getränk ist sehr stark und schmeckt sehr intensiv nach Kaffee.  Ich gebe Kaffeesahne in mein Getränk, ca. zwei Teelöffel.

IMG_9476

And here is the best part:  Buying the coffee drinks at Mcdonald’s, Starbucks or anywhere else, relieves your wallet of anywhere from $3.00 – $7.00 and adds 450-1200 Calories to your diet!

Und hier ist das Beste: Kaffee Getränke bei McDonald’s oder Starbucks oder wo-auch-immer kosten $3.00 – $7.00 und haben 450-1200 Kalorien.

This drink costs almost nothing (25 cents for a teaspoon of instant coffee and approximately 16 cents for the coffee creamer).  I paid $8.00 for the battery operated milk frother.  It has less than 100 calories – no matter what size I make it.

“Mein” Getränk kostet fast gar nichts (ca. 25 cents für den Kaffee und ca. 16 cents für die Kaffeesahne),  Ich habe $8.00 für den Milchschäumen bezahlt. Es hat weniger als 100 Kalorien, egal ob man ein grosses oder kleines Glass trinkt.

My niece B., makes a FABULOUS hot version of this drink – I have no idea how she does it! Maybe one day she’ll send me the recipe!

Meine Nichte B., macht eine ganz, ganz tolle heisse version von diesem Getränk – ich habe keine Ahnung wie; ich hoffe sie wird mir irgendwann das Rezept verraten!

Advertisements